// 4 min. læsning

Tilværelsen uden lyst til livet

Peter Scheining var en mand i en nedadgående spiral. I 2010 vejede han 175 kg; en kæmpe hæmsko på hans personlighed. Han skammede sig over sig selv og sin vægt og var helt uden selvtillid, passion og livsglæde. Peter var ekstremt tilbageholdende og gemte sig væk ved sociale arrangementer. Lysten til livet var gemt væk og han manglede energi og viljestyrke til overhovedet at have mål med sin tilværelse. Manglen på energi og selvtillid trak ham længere ned, og Peter beskriver hans tilværelse som værende meget trist og svær at komme væk fra.

Fra livsfare til livsglæde

I 2011 fik Peter at vide at han var i fare for at dø af fedme. Dette var skubbet som han havde brug for. Han tilmeldte sig programmet ’Ekstremt Fed’, der hjalp ham i gang. Efter programmet revolutionerede Peter hans tankegang, og indså at der var mere til livet end hvad han hidtil har oplevet. Peter fortsatte af vejen han havde lagt sig for og har i dag tabt sig 85 kg.

”Måske min rejse lyder uoverskuelig, men uoverskueligt er ikke umuligt.”

 

Forny dit mindset

Denne unægtelige personlige succes skyldes ifølge Peter udelukkende at han fornyede sit mindset. Disse erfaringer er nu nogle han søger at dele med alle der vil lytte. På trods af hans smertefulde fortid genfortæller han gang på gang sin historie, da han inderligt håber på at kunne inspirere mennesker til samme rejse.

“Kod din hjerne til at tænke som en vinder og få det liv, du drømmer om.”
Et helt maraton og meget mere

Siden Peter har fornyet sit mindset har han opnået ting han aldrig havde troet var muligt. Først et halvmarathon og sidste år løb han sit første fulde maraton. Han beskriver sig selv som værende meget mere ambitiøs og positiv for nye udfordringer, ”Nu rykker jeg på de ting jeg gerne vil”. Peters tilgang til alt han påbegynder er nu med en tro på at det vil lykkes- og blive godt.

Omkostninger ved udvikling

En udvikling på denne vis kom ikke uden omkostninger. Peter har haft strenge prioriteringer på sin lange rejse for at finde sig selv. Det har kostet venner. Alting kan ifølge Peter ikke nødvendigvis følge med når man vil udvikle sig selv. For Peter har det været det hele værd, og nye venner kommer til i takt med at du ændrer din tilstedeværelse. ”Man ændrer sig helt automatisk og det er ikke altid at folk omrking dig kan følge med.”

Dit mindset er begrænsningen

Med et fornyet mindset kender han sig selv ud og ind. Lykken ligger altså i mindsettet, og kan du fornye det, forsvinder alle barriere for dine mål. Peter er et levende, omvandrende bevis på netop dette.